Barnvänlig gulaschsoppa på gräsbetat kött

Det känns ibland som om sportlovet mest handlar om mat. Speciellt när man spenderar veckan i skidbacken. Då är gulaschsoppa i en slow cooker perfekt! Bara att göra iordning på morgonen, sen är den klar lagom till lunch, eller middag när man kommer hem från skidbacken. Blir inte smidigare än så!

I samarbete med: Cecilia Folkesson

480 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g

    Högrev, grytbitkött eller lyxgryt

  • 2 st

    gula lökar

  • 3 st

    potatisar

  • 2 st

    morötter

  • 2 st

    vitlöksklyftor

  • 1 st

    liten röd chilli

  • 4 msk

    tomatpuré

  • 5 dl

    vatten

  • En skvätt rött vin (kan uteslutas)

  • 2 tsk

    paprikapulver

  • salt och peppar

Gör så här

  1. Tärna köttet och bryn i smör eller ghee. Salta och peppra.
  2. Hacka den gula löken och bryn tillsammans med köttet mot slutet tills den blir mjuk.
  3. Tärna paprika, potatis och morötter och hacka vitlök och chili fint.
  4. Lägg allt i en slow coocker, blanda i tomatpurén och paprikapulver och slå på vatten och rödvin.
  5. Sätt timern på LOW i ca 8 timmar.
  6. Smaka av med salt och peppar och servera med smetana. Toppa med storbladig persilja.
  7. Man kan självklart även göra gulaschsoppan i tex en gjutjärnsgryta och låta den stå på spisen.
DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV