För uppfödare

Målet med uppfödning av nötboskap enligt Gröna gårdar-modellen är: en naturlik och långsam uppfödningstakt på enbart örtinblandat gräsfoder. Då får vi ett smakrikt, mört och näringsrikt kött som är snällt mot både djur och miljö.

För oss är inköp av slaktdjur en långsiktig relation. Våra krav på uppfödningen är att den skall vara KRAV-certifierad, helt uppfödd på grovfoder och fokuserad på att nå hög ätkvalitet på köttet. Vårt avräkningspris på nöt inkluderar ett kvalitetstillägg som är baserat på vår klassning av slaktkroppens köttkvalitet ur ett ätperspektiv. Ett bra nötkött för oss är smakrikt, marmorerat, fast och har en fin fettansättning. Vi arbetar löpande med att analysera och förstå vilka faktorer i uppfödningen som driver köttkvalitet och använder gärna klassningsresultatet som ett dialogunderlag för slaktplaneringen. Vi skriver alltid ut fullständigt ursprung på våra köttdetaljer så våra kunder vet vart köttet de köper kommer ifrån. Vår målsättning är att du som uppfödare skall kunna utveckla din uppfödning tillsammans med oss.
Är du intressad av att leverera djur till oss? Läs igenom vår uppfödarmanual och se våra avräkningspriser nedan. Kontakta oss gärna!
 

Läs mer om vår ursprungsmärkning här
 Frågor om uppfödning och tillförsel

Nöt: Johan Stegard, telefon: 0708-10 77 75 
Lamm: Märta Jansdotter, telefon: 0702-18 57 67
 Uppfödarmanual

Ladda ner vår uppfödarmanual för nötkreatur
 Avräkningspriser

Ladda ner våra avräkningspriser för nöt (sommaren 2017)

Ladda ner våra avräkningspriser för lamm
 Prislista för webbprodukter

Det går naturligtvis att göra återtag av dina djur i form av köttboxar. Anmälan om detta måste ske i samband med slakt och beställningarna måste inkomma till oss senast fredag eftermiddag samma vecka som slakt sker. Vid återtag kan vi dock endast garantera att innehållet i nötbox och detaljbox kommer från dina egna djur.
Nedan kan du ladda ner en prislista att dela ut till dina kunder. Längst ner på sidan i pdf:en går det också att fylla i dina kontaktuppgifter, sista beställningsdag samt leveransdag innan utskrift.

Ladda ner vår prislista att dela ut (sommaren 2017)

För mer information om vårt e-handelssortiment (köttboxar, detaljer, ben, BARF eller organ) kontakta oss.
 Uppfödargaranti för hämtning av boskap

Här kan du ladda ner vår Uppfödargaranti för hämtning av nöt- eller lammboskap. Pdf:en går antingen att skriva ut och fylla i för hand eller så kan du fylla i den direkt på datorn och sedan skriva ut den. Nedan finner ni även vår checklista inför hämtning av era djur. Läs igenom denna noga. Denna checklista samt nödvändiga kontaktuppgifter finns även med i pdf:en.
För att pdf:en skall gå att fylla i korrekt måste den sparas ner på skrivbordet och sedan öppnas i Adobe Acrobat, Apples Förhandsvisning eller annat likvärdigt pdf-program.

Checklista inför hämtning av djur
• Skicka alla dokument senast fredag före hämtning.

• Skicka uppfödargaranti och KRAV-certifikat via fax eller mejl varje gång ni lämnar djur till AJ Dahlberg.

• Skicka endast uppfödargarantin via fax eller mejl till Gröna gårdar varje gång ni lämnar djur.

• En kopia av uppfödargaranti och KRAV-certifikat skall också följa med transportören vid hämtning.

Ladda ner vår ifyllnadsbara Uppfödargaranti för nöt- och lammboskap

DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV