˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil
˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil

För restaurangkunder

Söker du ett KRAV-märkt, gräsbetat kvalitetskött med fullständigt ursprung till din restaurang, café eller cateringverksamhet? Vi levererar varje vecka i Västsverige och Stockholmsområdet och kan även lösa transporter till andra delar av Sverige.

Kontakt oss

Kontakta mig om du vill är intresserad av att köpa vårt kött till din restaurang, catering, food-truck eller vad din verksamhet nu än är!

Johanna Widmann

Företagssäljare (Butik, restaurang och storkök)

Mejl: foretag@gronagardar.se
Telefon: 0722–11 99 88

 

Sortiment
Vi erbjuder ett fullsortiment av styckdetaljer av nöt-och lammkött. Alla hela detaljer är märkta med fullständigt ursprung: Uppfödare, gård, ras, kön och ålder står direkt på etiketten. Vi kan även skicka pdf-dokument med detaljerat ursprung i samband med leveransen - om du vill visa dina gäster och personal var köttet kommer ifrån. 

Detaljstyckning
Vi styckar enligt normalt svenskt styckningsschema men tar därutöver även fram detaljer som brisket, flank, toppbog, bogfilé, kållap och rostas. Vi kan ofta lösa specialönskemål vad gäller styckning och kan även leverera hela djur styckade enligt din specifikation.

Nötfärs
I vår nötfärs har vi bringa, nacke och lägg. Detta ger en fet och smakrik färs som ger ett utmärkt resultat. Finns både som 15% fetthalt och en lite fetare variant på ca 20% fetthalt som är perfekt för hamburgare!
Då våra djur växer upp i naturlig takt så har köttet en låg vattenhalt och färsen blir stekt istället för kokt.

Malkött (putsad och skuren helmuskel)
För dig som kan mala färs direkt i restaurangen eller i prep-kök. En smakrik och fet blandning av huvudsakligen bringa, nacke och lägg. Malköttet levereras vakuumpackat och redo för malning.

Detaljer på ben
Vi kan leverera biffstockar, entrecôte på ben och även andra detaljer enligt önskemål. Hör av dig så kan vi berätta mer!

Buljongben / märgben
Buljongben är revben och ledben med lite eller ingen märg vilket ger en mindre fet buljong men med mycket smak.
Märgbenen sågar vi normalt i bitar om ca 7-8 cm men vi kan även lösa andra mått. Perfekt för en fetare buljong, märgmajonnäs, rostade märgben och mycket annat.
Vi kan även självklart leverera osågade märgben om du vill såga själv, t.ex. som grillat märgben sågat vid gästens bord!

Odds and ends
Vi har även oxkind, svans, tunga samt njure, hjärta och lever från nöt.
Nöttalg - levereras putsad och grovt skuren. Perfekt att rendera och använda som stekfett (slaktarsmör) eller till att fritera i.
Njurtalg* - ett hårdare och mer smakneutralt fett som även lämpar sig till bakning.
Dessa detaljer, förutom nöttalg, måste beställas senast tisdag kl 12.00 veckan innan leverans då vi måste boka dem med slakteriet.

Lamm och får
Vi slaktar lamm och får under hösten, då de är som bäst efter att ha betat ute under vår, sommar och höst. Under våren kan vi sälja frysta lamm och får. Om du vill förbeställa till påsk är det bra att göra det i början av hösten. Vår produktion på lamm och får är ganska liten så vi kan ännu inte sälja enskilda detaljer av djuren men vi kan stycka enligt din specifikation.

Tips: För dig som inte ätit får på länge så kan det vara bra att påpeka att nuförtiden smakar får inte kofta - det berodde på att man tidigare inte var tillräckligt noga vid slakten att se till att ullen inte kommer i kontakt med köttet. Fårkött påminner i smaken om viltkött från hägn (deras bete är liknande) men betydligt fetare.
 

Kyckling
Vi kan leverera hel kyckling samt styckdetaljer som filé, lårfilé, vingar, ben, hjärta, lever samt kycklingskrov. Då vi beställer in från en extern leverantör (REKO-kyckling) måste vi få in beställningen på kyckling senast onsdag kl 12.00 veckan innan leverans.

Marknadsföring

Behöver du tryckt material så som broshyrer, affischer eller annat displaymaterial? Kontakta mig på johanna.widmann@gronagardar.se. Om du behöver enklare material så som vår logotyp och bilder med mera kan du ladda ner detta under Press.

DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV