˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil
˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil

Jobba hos oss

Gröna gårdar är hela tiden under utveckling och har ambitionen att växa. Därför är vi alltid intresserade av få in intresseanmälningar för framtida nya medarbetare. Skicka gärna in en intresseanmälan till jobb@gronagardar.se främst inom yrekeskategorierna: styckare/packare, säljare och administratör. För att vi skall kunna använda oss av anmälan framgent måste du bifoga ett fullständigt CV, att det tydligt framgår vad du är intresserad av att jobba med hos oss samt personuppgifter (namn, telefonnummer och mejladress). Nedan finner du mer information om Gröna gårdar och vad vi gör.

Fakta: Gröna gårdar

Styckeri: Uddevalla.

Marknad & försäljning: Göteborg (Lindholmen).

Skicka intresseanmälan till: jobb@gronagardar.se

Vi söker just nu: styckare av gris-, lamm- och nötkött.

Detta är Gröna gårdar

Vi tycker att det är ganska enkelt: Vår vision är att göra Sverige till ett föregångsland för hållbar köttproduktion. Resan började 2001 på tre gårdar i Bohuslän, när dessa bestämde sig för att bygga en relation till de människor som åt den mat som de producerade. Idag levererar ett 40-tal utvalda nöt- och lammuppfödare runt om i Västsverige djur till oss. Köttet, som är gräsbeteskött, är KRAV-certifierat, hängmörat och spårbart till både gårds- och individnivå. Du hittar det i vår e-handel, men också i välsorterade livsmedelsbutiker, på restauranger och i både offentliga och privata storkök.

Gräsbeteskött, säger ni?
För oss har det varit en självklarhet att föda upp djuren på bara gräs sedan allra första början, eftersom vi såg vilken positiv inverkan det fick på såväl djur och natur, som köttkvalitet och näringsinnehåll. Vi har sedan under åren systematiskt jobbat vidare för att försöka förstå och kartlägga exakt hur uppfödningen påverkar kvaliteten. Sedan 5 år tillbaka får våra uppfödare mer betalt ju högre ätkvalitet köttet håller – ett påslag som vi fortfarande är rätt ensamma om i Sverige.

Men, äter inte alla kor gräs?
Nej, de flesta kor matas med varierande mängd kraftfoder, för att de fortare skall bli slaktmogna. Då äter de mat som vi kan äta och utnyttjar resurser som vi kan använda för att producera annan mat. Detta gäller dock inte våra djur! De växer i lagom takt på naturlig föda och äter sådant som vi inte kan äta (gräs), på marker som vi inte kan bruka. Smart, va’?

Ah, jag förstår! Men blir inte sånt kött mycket dyrare?
I slutändan tror vi att all mat kostar ungefär lika mycket. Antingen betalar du för det direkt när du handlar din mat, eller så betalar du för det indirekt, när djuren, naturen och människan i framtiden får ta kostnaden. Det är upp till dig att bestämma i vilket led du vill lägga dina pengar.

Det låter ju toppen – men vilka mervärden genererar detta i slutänden?

QGODARE KÖTT, så klart! Gräset och örterna sätter en fantastisk smak på köttet.

QMER NÄRING PER KILO KÖTT. 100% grovfoder (gräs) ger fyra gånger mer Omega-3, mer CLA, D- och E-vitamin än motsvarande kraftfoderuppfödd biff.

QFRISKARE DJUR. Bra gräs ger starka kor!

QÖPPNA LANDSKAP och sju sorters blommor lagom till midsommar. Det är med hjälp av djuren vi kan hålla ängar och hagar öppna med en fantastisk flora och fauna.

QRESURSEFFEKTIV MAT. Korna äter inget som vi kan äta (såsom spannmål, soja eller majs) och de tar heller inte mark som vi kan odla mat på i anspråk. De skapar alltså kött av en för oss annars otillgänglig resurs. Dessutom skapar de förutsättningar för jorden under sina klövar genom att binda gott om växthusgaser, till exempel metan. Maten de äter är alltid producerad på antingen samma gård som de själva befinner sig, eller en närliggande gård. Det betyder att det går åt mindre energi att transportera den i första ledet.

QKÖTT MED URSPRUNG. Vad det är för djur och vilken gård det kommer ifrån står alltid på etiketten. Vi slaktar vårt kött hos Dahlbergs slakteri i Brålanda och styckar och packar det i våra egna lokaler i Uddevalla.

DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV