Köttgryta med granatäpple

Denna våriga och marockanskinspirerade köttgryta är både frisk och mustig på samma gång och kan vara ett skönt ombyte i all grillning. Testa gärna att lägga med torkade aprikoser för mer sötma.

I samarbete med: Cecilia Folkesson

90 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g

    grytbitkött / högrev

  • 1 st

    gul lök

  • 2 st

    klyftor vitlök

  • 2 msk

    tomatpuré

  • 0,5 msk

    kinesisk soya

  • 1 st

    röd chili (urkärnad)

  • 0,5 dl

    gula russin / torkade aprikoser

  • 2 tsk

    spiskummin

  • 1 tsk

    kanel

  • 3 dl

    vatten

  • Salt och nymald svartpeppar

  • Smör att steka i

  • 1 dl

    rostade hel sötmandel


  • Tillbehör
  • 1 st

    Granatäpple

  • 1 st

    kruka färsk mynta

  • Quinoa eller couscous

  • Matlagningsyoghurt

Gör så här

  1. Bryn köttet i smör tillsammans med hackad lök och vitlök i en gjutjärnsgryta.
  2. Rör i tomatpuré, spiskummin, kanel och hackad chili.
  3. Häll i vatten, soja och russin.
  4. Låt puttra i ca 2 timmar, slå på mer vatten under tiden om det behövs.
  5. I med ca 0,5 kruka hackad mynta, granatäpplekärnor och smaka av med salt och nymald svartpeppar.
  6. Toppa grytan med rostad sötmandel och servera med till exempel quinoa eller couscous.
  7. Toppa med matlagningsyoghurt.
DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV