Ramen Chashu

Ramen är den japanska snabbmatens kejsarinna. Ingredienserna går att ändras och kombineras i det oändliga. Här är vårt favoritrecept, med varsamt lagat sidfläsk (Chashu).

I samarbete med: Viktor Rahmqvist.

120 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g

    sidfläsk / grissida

  • 50 g

    ingefära

  • 1 st

    knippe salladslökar

  • 3 dl

    sake

  • 3 dl

    japansk soya

  • 1,5 dl

    socker

  • 5 dl

    vatten

  • Salt & svartpeppar

  • Kallpressad rapsolja


  • Serveras med
  • 1,5 l

    fläskbuljong (gör gärna din egen för en fördjupad smakupplevelse)

  • 500 g

    ramennudlar

  • 2 st

    ägg

  • 1 st

    röd chili

  • 100 g

    färska böngroddar

  • 1 st

    kruka koriander

Gör så här

  1. Salta och peppra sidfläsket och låt ligga en stund. Stek sedan det i rapsolja på hög värme så att det får fin färg runt omkring. Lägg ner köttet i en stor gryta.
  2. Skiva ingefära och 3 salladslökar (spara resten till servering) och lägg ner i grytan hos köttet.
  3. Häll på sake, soya, socker och vatten och låt koka på svag värme under lock i cirka 2 timmar.
  4. Tag av locket och fortsätt koka tills såsen har reducerats ned till sirapskonsistens. Var försiktig så att den inte bränns på slutet!
  5. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen men tänk på att ta dem lite tidigare eftersom de ska serveras i het buljong.
  6. Koka äggen till önskad hårdhet och dela på mitten.
  7. Skiva upp resten av salladslöken, chilin och köttet
  8. Lägg nudlarna längst ner i en stor skål och lägg sedan på sidfläsk, ägg, böngroddar, salladslök och chili. Sedan slår du på den heta buljongen så att det täcker nudlarna och toppa med koriander.
DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV