Korv Stroganoff

Här ger vi oss ut på minerad mark täckt av tunn is och med god vetskap om att många av er där ute redan har det ultimata receptet på denna folkliga favorit. Det är ju den rätt som ens föräldrar tveklöst gjorde den allra bästa versionen av i hela grannskapet när man var liten. Googlar man så får man i alla fall över 400 000 träffar, så nog är det en rätt som engagerar!

Vi använder här vår alldeles egen Gruvkorv. (Korv får nämligen bara heta Falukorv om den innehåller nitrit och det vill vi inte ha i våra produkter!).

40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g

    Gröna gårdars Gruvkorv

  • 1 msk

    smör

  • 2 st

    gula lökar

  • 2 msk

    tomatpuré

  • 1,5 msk

    ketchup

  • 1 tsk

    skånsk senap

  • 1 tsk

    worchestersås

  • 2 dl

    créme fraiche

  • 1 dl

    grädde

  • 0,5 tsk

    chilipulver

  • salt & svartpeppar

Gör så här

  1. Skala och skär korven först i skivor och sedan i stavar.
  2. Stek korven i smör i en stekpanna. Stek gärna lite i taget. Flytta över till en gryta.
  3. Hacka löken mycket fint och fräs den mjuk i fettet från korven. Smaka av med salt. Låt detta steg ta lite tid, då utvecklar löken en mycket god söt smak. Det skall ej vara krispiga bitar av lök i slutresultatet!
  4. Flytta över löken och stekfettet till grytan.
  5. Tillsätt övriga ingredienser och smaka av med salt och svartpeppar.
  6. Låt sjuda tills du är nöjd med såsens konsistens (skulle det bli för tjockt så späd med lite mer grädde).
  7. Servera med kokt ris samt en enkel sallad.
  8. Ja, man FÅR ha ketchup på om man vill. Även om man är vuxen.
DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV