Korv stroganoff med curryris

Nu hottar vi upp korv stroganoffen en aning och kombinerar den med solgult curryris! Denna tidslösa maträtt har funnits med dom flesta i alla år men med små medel kan man variera denna klassiker något, för en ny men bekant smakupplevelse!

Vi använder här vår alldeles egen Gruvkorv. (Korv får nämligen bara heta Falukorv om den innehåller nitrit och det vill vi inte ha i våra produkter!).

60 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g

    Gruvkorv

  • 2 st

    gula lökar

  • 1 msk

    smör

  • 2 msk

    tomatpuré

  • 1,5 msk

    ketchup

  • 1 tsk

    skånsk senap

  • 1 tsk

    worchestersås

  • 2 dl

    créme fraiche

  • 1 dl

    grädde

  • 0,5 tsk

    chilipulver

  • salt & svartpeppar


  • Curryris
  • 4 portioner

    ris

  • olja till stekning

  • 2 tsk

    curry

  • 1 tsk

    gurkmeja


  • Till servering:
  • En enkel grönsallad på det du råkar ha hemma

Gör så här

  1. Skala och skär korven först i skivor och sedan i stavar.
  2. Stek korven i smör i en stekpanna. Stek gärna lite i taget. Lägg åt sidan.
  3. Hacka löken mycket fint och fräs den mjuk i fettet från korven. Smaka av med salt. Låt detta steg ta lite tid, då
  4. utvecklar löken en mycket god söt smak. Det skall ej vara krispiga bitar av lök i slutresultatet!
  5. Låt tomatpurén steka med i slutet och lägg sen tillbaka den stekta gruvkorven ihop med de övriga ingredien-
  6. serna. Smaka av med salt och svartpeppar.
  7. Låt sjuda tills du är nöjd med såsens konsistens (skulle det bli för tjockt så späd med lite mer grädde).
  8. Stek det okokta riset samt kryddorna i en het, tjockbottnad kastrull med lite olja tills kryddorna börjar dofta.
  9. Häll i vatten och koka enligt anvisning på paketet.
  10. Njut av en älskad klassiker som är en fröjd för både öga och gom (och ja, man får ha ketchup på om man vill
  11. ÄVEN om man är vuxen!)
DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV