˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil
˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil

Ulf Hedlund, Dammen

Strax utanför Kärna ligger Dammen, där bor Ulf Hedlund. Det röda gamla trähuset från 1875 står färdigt att rivas och får nu istället ge plats åt ett vitt nybyggt. Ulf är uppvuxen på landet utan någon direkt koppling till uppfödning men startade sitt eget jordbruk 1985. En kortare period arbetade han uteslutande som uppfödare men idag arbetar Ulf heltid vid sidan av gården som säljare av maskiner i Kungälv och hans intresse finns förutom hos djuren främst där. På gården finns ett trettiotal kor.

Fakta: Dammen

Uppfödare: Ulf Hedlund.

Gårdsnamn: Dammen.

Adress: Dammen 140, 442 72 Kärna.

Har brukat gården sedan: 1985.

Har levererat till Gröna gårdar sen: 2008.

Djur: nöt (och hästar).

Ras: Hereford i huvudsak.

Antal: ca: 30.

Mark: äger 45 ha samt arrenderar 25 ha.

Mejl: ulf@hedlundshandelshus.se


Beställ direkt från min gård

Om du vill vara säker på att köttet i din box kommer från en specifik uppfödare kan du i enskilda fall göra din beställning direkt från gården. Beställningen läggs i dessa fall direkt till uppfödaren och boxen hämtas ut och betalas på den gård du beställt ifrån. 

För att beställa direkt från Ulf Hedlund se kontaktinformation här intill.

Hur kommer det sig att du blev uppfödare?
Jag fick tillfälle att köpa den här gården genom en annons i Göteborgs-Posten och eftersom jag redan hade en grävmaskin så passade det ju rätt bra. Tidigare arbetade jag som uppfödare på heltid, men nu är arbetet på gården något jag gör vid sidan av mitt heltidsarbete som maskinsäljare. Att jag arbetar med maskiner hänger främst ihop med att jag har ett intresse för människor, det är ett socialt jobb att arbeta som säljare. Men jag trivs att arbeta med djur och jag gillar öppna landskap, min grundfilosofi är att skog ska vara skog och det som inte ska vara skog ska vara ordning, betat och rent.

Vad är det bästa med att vara uppfödare?
Det är roligt när det kommer nytt liv till världen och jag tycker om när det är renbetat. Eftersom jag säljer maskiner har jag både traktor och huggarvagn hemma, det gör att jag själv kan röja runt i landskapen här. Att arbeta är roligt.

Hur fungerar det att ha både hästar och kor tillsammans?
Det är inga bekymmer, de går ihop och betar var för sig. Det är främst döttrarna som är insatta i arbetet med hästarna, de håller även på med lite avel. Nathalie, min äldsta dotter kommer hit nästan varje dag.

DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV