Lammburgare med mangosalsa, fetaoströra och rostad paprika

Lammfärsburgare är fantastiskt gott att grilla, men går självklart lika bra att steka om vädret inte är så bra. Tillsammans med en syrlig mangosalsa och en krämig fetaoströra så får ni en rätt som går lika bra att bjuda gäster på som att äta en vardag med familjen.
40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st

    Hamburgerbröd (se gärna recept på vår hemsida)

  • 500 g

    lammfärs

  • salt och svartpeppar

  • 1 st

    magno

  • 2 st

    tomater

  • 2 st

    salladslökar

  • 1 st

    kruka färsk koriander

  • skal och saft från 1 lime

  • 1 st

    pressad vitlöksklyfta

  • 150 g

    fetaost

  • 2 dl

    crème fraiche

  • ruccola

  • 3 st

    paprikor

  • olivolja av bra kvalitet

Gör så här

  1. Dela paprikorna på hälften, ta bort kärnhuset och lägg dem på en plåt med skalet uppåt. Sätt ugnen på 250 grader och häll lite olivolja över paprikorna. Grilla paprikorna i ugnen tills de fått bra med färg, låt svalna innan du skalar bort skalet från dem då det lätt kan uppfattar som segt. Det är lättast att göra detta när paprikorna fortfarande är lite varma.
  2. Blanda lammfärsen med salt och peppar i en bunke och forma hamburgare. Ställ i kylen tills det är dags att grilla.
  3. Hacka ner tomaterna i små tärningar tillsammans med mango, salladslök och blanda med hackad koriander, limesaft och salt. Smaka av med lite vitlök.
  4. Lägg fetaosten i en skål och mosa den med en gaffel. Blanda med crème fraichen och smaka av med lite svartpeppar.
  5. Tänd grillen och låt glöden bli vit innan du börjar grilla. Ett tips är att dela en potatis på mitten och smörja in gallret med den skurna änden innan du lägger på burgarna. Stärkelsen i potatisen bildar en yta på gallret som gör att färsen inte fastnar. Grilla burgarna tills de är nästan helt genomstekta och bygg sedan hamburgarna.
  6. Börja med brödet, sedan ruccula, paprika, lammburgaren, fetaoströran, salsan och sist toppen av hamburgerbrödet.
  7. Smaklig måltid!