˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil
˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil

Grannens supergoda hamburgerbröd

Ett måste om ni ska äta rejäla hamburgare! Detta recept fick vår kock Sofia av en fd granne som var helt lyrisk över det. Hon har sedan modifierat receptet något och kommit fram till att bröden gör sig som allra bäst när de varit frysta konstigt nog. Så gör gärna dubbel sats och lägg de bröd ni inte äter upp direkt i frysen.

120 minuter
0 portioner

Du behöver

 • 33 g

  smör

 • 60 g

  vetemjöl

 • 300 g

  mjölk

 • 200 g

  mjölk

 • 20 g

  jäst

 • 40 g

  socker

 • 500 g

  vetemjöl

 • 10 g

  salt

Gör så här

 1. Börja med att ta fram smöret och skär det i kuber.
 2. Värm 60g mjöl och 300g mjölk i en kastrull på medelvärme. Rör hela tiden så att du inte får brända bitar i botten. När smeten tjocknat och är som tapetklister (när det blir ränder efter vispen) är den färdig. Tillsätt resten av mjölken. Kolla så att blandningen är ca 37 grader varm.
 3. Rör i jästen och blanda tills den löst sig.
 4. Blanda de torra ingredienserna i en degbunke. Häll ner degvätskan. Arbeta degen tills allt har blandats ordentligt, låt den sedan vila 10 minuter. Kör 5 minuter till i degblandaren. Tillsätt smöret bitvis och kör vidare i ca 15 minuter, tills degen är mjuk och elastisk.
 5. Skrapa ur degen på ett mjölat bakbord och skär upp den i bitar. Forma till 16 runda bollar och platta ut dem till skivor, 6-7 cm i diameter och någon centimeter höga. Lägg dem därefter på en bakplåt.
 6. Täck över bakplåten med en duk och låt jäsa till 3-4 cm höjd. Låt det ta tid! Jag låter de jäsa i minst 1 timme.
 7. Sätt ugnen på 175 grader. Baka av långt ner i ugnen tills de fått fin färg, ca 10-12 minuter. Ta ut bröden och låt dem svalna på ett galler under duk. Lägg dem i en påse så fort de är svala nog.
 8. Låt dem ligga i påsen minst två timmar innan du äter dem, gärna ännu längre tid.
 9. Släng in dem i frysen om du inte äter upp dem. Om man tinar upp dem i en påse blir de nästan ännu bättre än innan de frystes in.
DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV