Coleslaw med äpple

En syrlig och uppfriskande coleslaw med smak av äpple, lime och ingefära. Perfekt till grillat kött eller varför inte som en del av en rejäl hamburgertallrik.
20 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 1 st

    liten spetskål

  • 1 st

    rödlök

  • 2 st

    vårlökar

  • 1 st

    äpple av syrlig sort

  • 2 msk

    majonnäs, gärna hemmagjord

  • 3 msk

    grekisk yoghurt

  • skal från 1 lime

  • 2 cm

    riven ingefära

  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Riv av bladen från spetskålen och skär bort den hårda delen i mitten på varje blad. Strimla ner kålen och lägg i en bunke.
  2. Strimla rödlök, äpple och vårlök. Blanda med kålen.
  3. Tillsätt majonnäs, yoghurt, riven ingefära, lime samt salt och peppar och blanda noga.
  4. Låt coleslawen stå minst en timme innan servering så att kålen blir lite mjuk och ta smak.
DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV