Saltrostad färskpotatis

Ett oemotståndligt sätt att laga sommarens färskpotatis. Traditionen bjuder att koka färskpotatisen med dill, men den gör sig lika väl ugnsbakad. Resultatet blir en söt, mjuk potatis full av smak. Du slipper också skrubba bort skalet, och kan nöja dig med att skölja potatisen väl innan tillagning. Överbliven potatis gör du potatisallad av dagen efter.

100 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 800 g

    färskpotatis

  • salt

    Gör så här

    1. Skölj potatisen noga, för att säkerställa den är fri från jord och grus.
    2. Dela ev de större potatisarna så de har en någorlunda jämn storlek.
    3. Lägg potatisen i en ugnsfast form, eller långpanna.
    4. Strö rikligt med salt över potatisen och skapa runt formen/plåten så potatisen är täckt.
    5. Sätt in i ugnen i ca 1 h.
    6. Potatisen är klar när den är genombakad och skalet är torrt och halvkrispigt