Pebre
Allsidigt tillbehör med ursprung i det Chilenska köket. Pebre passar utmärkt till grillat kött, men även själv som tillbehör till ett gott bröd.
Du behöver
- 6 st
mogna tomater
- 1 st
gul lök
- 1
kruka koriander
- 1 msk
sambal olek
- 0,5 st
citron
- 1
- 2 klyfta(or) vitlök
- 0,5
- 1 dl livolja
salt
Gör så här
- Skala och finhacka tomaterna. De skalas antigen med en kniv, potatisskalare, eller genom att kort doppa dem i hett vatten och sedan dra av skalet.
- Skala och finhacka 1st gul lök, blanda denna med tomaterna
- Hacka ner en kruka koriander
- Lägg i 1 msk sambal oelek (kan bytas mot hackad chili eller chiliflingor om sambal olek saknas)
- Pressa i saften av 1/2 citron
- Pressa i 1-2 klyftor vitlök
- Häll i 1/2 - 1 dl olivolja
- Smaka av med salt efter smak