Pebre

Allsidigt tillbehör med ursprung i det Chilenska köket. Pebre passar utmärkt till grillat kött, men även själv som tillbehör till ett gott bröd.

15 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 6 st

    mogna tomater

  • 1 st

    gul lök

  • 1

    kruka koriander

  • 1 msk

    sambal olek

  • 0,5 st

    citron

  • 1

    - 2 klyfta(or) vitlök

  • 0,5

    - 1 dl livolja

  • salt

Gör så här

  1. Skala och finhacka tomaterna. De skalas antigen med en kniv, potatisskalare, eller genom att kort doppa dem i hett vatten och sedan dra av skalet.
  2. Skala och finhacka 1st gul lök, blanda denna med tomaterna
  3. Hacka ner en kruka koriander
  4. Lägg i 1 msk sambal oelek (kan bytas mot hackad chili eller chiliflingor om sambal olek saknas)
  5. Pressa i saften av 1/2 citron
  6. Pressa i 1-2 klyftor vitlök
  7. Häll i 1/2 - 1 dl olivolja
  8. Smaka av med salt efter smak