Grillad chilihögrev i bit

Det går i princip att grilla vilka nötköttsdetaljer som helst, däremot skiljer sig förberedelserna åt. I detta recept grillas högrev som ugnsbakats innan.
90 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 1,5 kg

    högrev (en hel bit)

  • Olivolja

  • Salt

  • Grovmald svartpeppar

  • 0,5 st

    torkad chipotlechili


  • Utrustning
  • Rökspån till grillen

Gör så här

  1. Låt högreven ligga framme någon timme innan tillagning så den blir rumstempererad.
  2. Sätt ugnen på 100° och lägg samtidigt rökspånet i lite vatten.
  3. Lägg salt, peppar och chipotle-chilin i en mortel och mortla till ett grovt pulver.
  4. Bryn högreven hel i lite olivolja och lägg i en ugnsfast form. Täck med ett tunt lager av de mortlade kryddorna och ställ in i mitten av ugnen.
  5. Låt köttet tillagas långsamt i cirka 1 timme eller tills det har en innertemperatur på 50°. Tänk på att den fortsätter att tillagas när du lägger den på grillen.
  6. Tänd grillen och låt en bra glöd bildas innan du lägger på det blöta spånet.
  7. Lägg på högreven och grilla under lock så att röken går in ordentligt i köttet.
  8. Kontrollera gärna innertemperaturen efter en stund, den skall vara 58–60° för en vacker rosa kärna.
  9. Servera med grillade grönsaker och en kall sås.
DU KANSKE ÄVEN ÄR INTRESSERAD AV