Grillad chilihögrev i bit
        
          Det går i princip att grilla vilka nötköttsdetaljer som helst, däremot skiljer sig förberedelserna åt. I detta recept grillas högrev som ugnsbakats innan.        
        
        
        
          Du behöver
- 1,5 kg 
högrev (en hel bit)
 Olivolja
Salt
Grovmald svartpeppar
- 2 st 
torkad chipotlechili
 
UtrustningRökspån till grillen
         
        
          Gör så här
          
- Låt högreven ligga framme någon timme innan tillagning så den blir rumstempererad.
 - Sätt ugnen på 100° och lägg samtidigt rökspånet i lite vatten.
 - Lägg salt, peppar och chipotle-chilin i en mortel och mortla till ett grovt pulver.
 - Bryn högreven hel i lite olivolja och lägg i en ugnsfast form. Täck med ett tunt lager av de mortlade kryddorna och ställ in i mitten av ugnen.
 - Låt köttet tillagas långsamt i cirka 1 timme eller tills det har en innertemperatur på 50°. Tänk på att den fortsätter att tillagas när du lägger den på grillen.
 - Tänd grillen och låt en bra glöd bildas innan du lägger på det blöta spånet.
 - Lägg på högreven och grilla under lock så att röken går in ordentligt i köttet.
 - Kontrollera gärna innertemperaturen efter en stund, den skall vara 58–60° för en vacker rosa kärna.
 - Servera med picklad rödlök, coleslaw, guacamole och tomatsalsa.