Koreansk wok för två
En kryddstark och värmande wok för det lilla hushållet. Gott med kokt ris och kimchi som tillbehör.
Du behöver
- 1 st
marinerat strimlat nötkött (innanlår, lyxgryt eller flankstek)
Marinad- 200 g
strimlat nötkött
- 1 st
vitlöksklyfta
- 1 st
chilifrukt, röd
- 1 msk
ingefära, riven
- 1 tsk
sesamolja
- 1 msk
soja, japansk
- 1 msk
neutral olja, t.ex. rapsolja
- 2 msk
koreansk chilipasta (gochujang)
I woken- 1 msk
limesaft
Gör så här
- Hacka vitlök och chili fint och blanda med de övriga ingredienserna för marinaden.
- Strimla nötköttet fint och lägg med marinaden i en påse eller i en bunke i minst en halvtimme. Köttet kan även ligga i marinad över dagen eller natten om man vill förbereda lunch eller middag i förväg.
- Skär grönsakerna i jämnstora bitar, remsor/strimlor ser fint ut i den färdiga rätten.
- Stek grönsakerna snabbt i en het wok med olja lägg till sesamolja och lite soja precis på slutet. Grönsakerna ska ha en del krispighet kvar. Tag undan grönsakerna från woken.
- Stek köttet snabbt i woken och när det är färdigt, lägg tillbaka grönsakerna och rör om.
- Servera med ris och eventuellt kimchi.