˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil
˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil

Rostasfilé

Rostasfilén är en lika fyllig som mör detalj på djuret. Den styckas ut från rostbiffen som angränsar till ryggbiff och oxfilé på djuret. 

Snabbfakta om rostasfilé

Passar att:CDA

Generell tillagningstid: totalt 20 minuter (20 min aktiv matlagning)

Andel på ett helt djur (ca 200 kg): 1 % (2 kg).

Går även att: ugnsbaka.

Kännetecken: liten, avlång och mör detalj.

Du kan köpa vår Rostfilé här

Tillagning
Rostasfilén kan tillagas på samma sätt som sin storebror oxfilén, antingen i skivor eller hel. Ska du steka skivor av rostasfilé så smaksätt gärna smöret eller oljan som du steker i med lite örter eller vitlök och ös sedan över köttbitarna under tiden du steker. Tillagar du istället den hel så bryn filén i en panna först och stek klar i ugnen på ca 150–175°. När rostasfilén har en innertemperatur på ca 58–59° är den rosa inuti och det är dags att ta ut den. Låt vila några minuter innan servering.

Det går självklart bra att grilla en rostasfilé, antingen i skivor eller hel. På rostasfilé kan man göra klassiska rätter så som Biff rydberg, Filé provencale, Biff Wellington, Carpaccio eller till en Rödvinsfondue. Rostasfilén går också utmärkt att använda till förrätten carpaccio, perfekt till middagen med vännerna.

Tillagningstid
Rostasfilén är en så kallad ädeldetalj som inte behöver särskilt lång tillagningstid. Stek eller grilla den skivad eller hel till önskad stekgrad och servera.

Generella tips
Låt köttet ligga framme en stund och bli rumstempererat innan tillagning. Då släpper köttet inte i från sig lika mycket vätska och kyler heller inte ner pannan. Detta gör att du får en bättre stekyta.

DU KANSKE ÄR INTRESSERAD AV