˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil
˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil

Nötfärs

Om man skulle tänka sig att ett djur består av blott två delar, så skulle dessa vara ”detaljer” och ”färs”. Ungefär hälften av köttet på ett djur mals ner till färs, vilket gör färsen till den enskilt största ”produkten” vi – och alla andra köttproducenter – har. Detta är också anledningen till att vår Nötbox, som är anatomisk, innehåller just hälften färs.

Snabbfakta om Nötfärs

Passar att:ABCD

Generell tillagningstid: totalt ca 20 min (10 min aktiv matlagning).

Andel på ett helt djur (ca 200 kg): 50% (100 kg).

Går även att: fräsa med kryddor.

Kännetecken: vår mest mångsidiga produkt.

Du kan köpa vår nötfärsbox här

Tillagning
Nötfärsen skiljer sig från övriga detaljer på så vis att den inte blir bättre av att ligga kyld i sin förpackning. Den bör antingen frysas ner eller ätas upp så snart som möjligt.
Vår färs är något fetare än mycket annan färs. Detta, för att våra djur har mer insprängt fett är många konventionella djur. Det gör vår färs lättare att hantera. Eftersom smaken som bekant sitter främst i fettet blir vår färs dessutom smakrikare än mycket annan färs. Det blir dock extra viktigt att fettet smakar riktigt bra, vilket det gör när djuren är helt uppfödda på gräs och örter. Vad gäller hanteringen, så behöver vår färs knappt bearbetas alls och det behövs definitivt inga bindemedel, såsom ägg, för att till exempel biffarna ska sitta ihop bra. Det är bara att krydda, forma och steka.

Tillagningstid
Färsen tillagas enklast i stekpanna eller ugn. Det går naturligtvis också att steka färsbiffar på högre temperatur i en stekpanna, så att de får fin färg, för att sedan tillaga dem klart i ugnen på ca 150°. 

Generella tips
Låt köttet ligga framme en stund och bli rumstempererat innan tillagning. Då släpper köttet inte i från sig lika mycket vätska och kyler heller inte ner pannan. Detta gör att du får en bättre stekyta. 
Platta gärna till färspaketen innan de fryses in. På så sätt så tinar de snabbare och tar dessutom mindre plats i frysen.

DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV