˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil
˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil

Entrecôte

Entrecôte är en saftig och smakrik biff med mycket insprängt fett. Det lättaste sättet att känna igen en entrecôte av hög kvalité är på marmoreringen: ju mer marmorerad, desto mörare är biten. Därför är det förstås oerhört viktigt att fettet är välsmakande. Entrecôten utgör tillsammans med ryggbiffen djurets ryggmuskel, som slutar uppe i nacken i högreven.

Snabbfakta om entrecôte

Passar att:CDA

Generell tillagningstid: ca 5 min stektid för skivor (ca 2,5 min per sida) och ca 30 minuter för hel bit.

Andel på ett helt djur (ca 200 kg): 3 % (6 kg).

Går även att: helsteka i ugn.

Kännetecken: löst sammanhållna muskeltrådar med mycket insprängt fett.

Du kan köpa vår Entrecôte här

Tillagning
Entrecôten kan antigen stekas i skivor eller tillagas hel. Skall du laga entrecôte till många personer? Lägg då in entrecôten som hel bit i ugnen på 70–90° tills den är ca 48–50° innuti. När du sedan skall servera, skivar du entrecôten och steker den väldigt hastigt (½ minut på varje sida) i en superhet panna. På så vis får du en fin yta på entrecôten, du kan servera fler gäster och får ett mer träffsäkert resultat.

Tillagningstid
Entrecôten är en så kallad ädeldetalj som inte behöver särskilt lång tillagningstid. Stek eller grilla den skivad eller hel till önskad stekgrad och servera.

Generella tips
Låt köttet ligga framme en stund och bli rumstempererat innan tillagning. Då släpper köttet inte ifrån sig lika mycket vätska och kyler heller inte ner pannan. Detta gör att du får en bättre stekyta. En entrecôte bör aldrig serveras rare utan mer åt medium i stekgrad för att fettet skall smälta och köttet ska bli så smakrikt som möjligt.

DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV