˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil
˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil

Bogstek med ben

Denna detalj passar bäst i grytor eller i ugnen som stek. Benet på bogen tillför djup och mustighet till grytor när du låter det koka med. Vill du dra ner på koktiden utan att tumma på smakupplevelsen kan du skära ner bogsteken i grova bitar innan köttet läggs i grytan, glöm inte att låta den umamistinna benpipan hänga med för att sedan plocka bort det vid servering!

Snabbfakta om bogstek med ben

Passar att:AB

Generell tillagningstid: totalt ca 2 – 4 timmar (20 min aktiv matlagning).

Andel på ett helt djur (ca 200 kg): 4 % (8 kg).

Går även att: Steka på låg temperatur i ugnen.

Kännetecken: Korta fibrer med en glatt känsla på grund av mängden bindväv.

Kika in produkter som innehåller bogstek med ben.

Tillagning
Bogstek med ben är en mager detalj som kräver lite längre tid för att bli mör, men den belönar dig med en rund och mustig smak. Bogsteken passar bra att strimla eller tärna för att användas i grytor eller ugnsbaka hel under lång tid på lägre temperatur. Gör ett långkok över natten eller använd en slowcooker som sätts på innan du åker iväg till jobbet så är middagen redo när du kommer hem.


Tillagningstid
Bogsteken är den detalj, näst efter nötrullen, som kanske kräver längst tillagningstid. Ugnsbaka över natten cirka 5–10 timmar, vid en temperatur på 75–100° eller koka/bräsera i en gryta mellan 2–4 timmar för att köttet skall komma till sin rätt och bli riktigt mört.

Generella tips
Bogstek har en djup och rund smak som passar utmärkt med kraftigare smaker så som rödvin, vitlök eller rosmarin. Man kan även späcka steken med vitlök eller örter för att ge smak till hela köttbiten. 
Låt köttet ligga framme en stund och bli rumstempererat innan tillagning. Då släpper köttet inte i från sig lika mycket vätska och kyler heller inte ner pannan. Detta gör att du får en bättre stekyta innan kokning eller bräsering.

DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV