˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil
˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil

Hel kyckling

Med en hel kyckling är möjligheterna i det närmast oändliga och den passar till såväl vardag som fest. Antingen kan man stycka ut alla detaljer och tillaga dessa separat eller tillaga den hela kycklingen genom att grilla eller ugnsbaka den med valfria kryddor.

Snabbfakta om kycklinglårfilé

Passar att:ABCD

Generell tillagningstid: totalt ca 1 tim (20–25 min aktiv matlagning).

Andel på ett helt djur (ca 1,6 kg): 100 %.

Går även att: koka buljong på benen / skråvet.

Kännetecken: hel kyckling utan inanmäte.

Tillagning
Som med allt kycklingkött måste man vara lite mer försiktig vid tillagningen så att man inte får ett torrt och tråkigt slutresultat. Salta och krydda den hela kycklingen med valfria kryddor och tillbehör och helstek den sedan i ugn på 150° i varmluft (175°C i vanlig ugn) eller grilla den hel. Provmät gärna innertemperaturen med så att den ej överstiger 82° (mät vid tjockaste delen) för att få ett så bra resultat som möjligt.
Testa även att lägga den hela kycklingen i saltlag några timmar och helstek den sedan i ugnen eller på grillen.

Tillagningstid
Tillagning av en hel kyckling i ugn tar någonstans mellan 60-80 minuter, grillar du den hela kycklingen så när det dock lättare att gå efter innertemperaturen är uppnådd. 

Generella tips
Låt köttet ligga framme en stund och bli rumstempererat innan tillagning. Då släpper köttet inte i från sig lika mycket vätska och kyler heller inte ner pannan. Detta gör att du får en bättre stekyta. Tänk även på att torka av kycklingen med vanligt hushållspapper innan tillagning. Då undviker du oavsiktlig kokning och får enklare till en härlig stekyta.

DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV