˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil
˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil

Fläskfärs

Fläskfärs används traditionellt i rätter såsom kålpudding, järpar och kåldolmar. Fläskfärs gör sig också utmärkt i kinesiska rätter som dumplings och vårrullar eller vietnamesiska köttbullar – Xiu Mai. Varför inte bara krydda med chilipeppar och salt?

Snabbfakta om Fläskfärs

Passar att:ABCD

Generell tillagningstid: totalt ca 20 min (10 min aktiv matlagning).

Andel på ett helt djur (ca 100 kg): 15% (15 kg).

Går även att: fräsa med kryddor.

Kännetecken: med sin fetthalt på ca 20–25% är det vår fetaste färs-produkt.

Du kan köpa vår fläskfärsbox här

Tillagning
Det vanligaste är att fläskfärs  blandas med nötfärs eller annan färs eftersom fläskfärsens ganska höga fetthalt gör att ett färsrecept blir saftigt och samtidigt som den bidrar till en rund god smak. Men eftersom både vår lamm-, får och nötfärs i sig självt har en högre fetthalt än traditionell färs tycker vi att detta är onödigt. Speciellt eftersom vår fläskfärs är så pass smakrik och god i sig självt.

Vad gäller hanteringen, så behöver vår färs knappt bearbetas alls och det behövs definitivt inga bindemedel, såsom ägg, för att till exempel biffarna ska sitta ihop bra. Det är bara att krydda, forma och steka. Obs! Tänk på att fläskfärs alltid skall genomstekas.

Tillagningstid
Färsen tillagas enklast i stekpanna eller ugn. Det går naturligtvis också att steka färsbiffar på högre temperatur i en stekpanna, så att de får fin färg, för att sedan tillaga dem klart i ugnen på ca 150°. 

Generella tips
Låt köttet ligga framme en stund och bli rumstempererat innan tillagning. Då släpper köttet inte i från sig lika mycket vätska och kyler heller inte ner pannan. Detta gör att du får en bättre stekyta.

DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV