˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil
˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil

Fårfärs

Fårkött var det kött man främst åt förr, då lammköttet sågs som en "lyxvara". Numera är det dock mer vanligt med lammkött än fårkött. Men sedan ett par år tillbaka slaktar även vi får som vi säljer som helt och halvt i vår fårbox samt som vår fårfärsbox. Äldre och könsmogna får har många gånger givits en negativ stämpel med att smaken är speciell vilket har gjort att fårköttet har dragit med uttryck som "smakar kofta" eller "smakar som en våt lovikavante".
Men vår 
fårfärs smakar varken kofta eller lovikavante den håller istället en jämn hög kvalitet eftersom fåren föds upp på samma sätt som våra nöt och lamm, det vill säga på gräs och örter. Vår fårfärs har därför en rundare och rikare smak än lamm samtidigt som den är naturligt mörkare i färgen.

Vi enbart slaktar får några gånger per höst, anmäl dig därför till vårt nyhetsbrev för att vara säker på att du inte missar dessa boxar. Anmäl till dig nyhetsbrevet en bit ner på vår förstasida.

Snabbfakta om fårfärs

Passar att:ABCD

Generell tillagningstid: totalt ca 20 min (10 min aktiv matlagning).

Andel på ett helt djur (14 kg): 50% (ca 7 kg).

Använd till: Hamburgare, tacofärs, grytor, soppor, grillspett.

Kännetecken: naturligt mörkare i färgen än lammfärs med en mild men samtidigt karaktärsrik smak.

Du kan köpa vår fårfärsbox här

Tillagning
Fårfärs behöver knappt bearbetas alls och det behövs inga bindemedel, såsom ägg, för att till exempel biffar eller köttbullar/grillspett ska sitta ihop bra. Krydda varsamt för att lyfta fram fårets rika smak och välj endast salt och peppar. Om du vill laga lite kryddigare rätter passar kryddor så som mynta, koriander, vitlök, chili eller ingefära utmärkt till fårfärsen.

Fårfärsen passar därför utmärkt till vardagsmat samtidigt som den är spännande att använda till en lyxigare festmåltid.

Tillagningstid
Fårfärsen tillagas enklast i stekpanna, i ugn eller på grillen. Tillagningstiden beror på hur stora biffar / bullar / järpar / dolmar du vill tillaga. 

Generella tips
Det går givetvis utmärkt att byta ut lammfärs mot fårfärs istället i de många indiska eller grekiska lammfärsrecepten eller de åtskilliga från lammfärsrätterna från mellanöstern, balkan och brittiska öarna.

DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV