Griljerade grisfötter
Grisfötter är obligatoriskt på ett traditionellt julbord men har blivit ett alltmer sällsynt inslag i det moderna firandet. Vanligt är att servera dem inkokta eller i gelé, men här har vi valt att koka i en kryddig lag och avslutat med en senapsgriljering. Gillar du kraftig fläsksmak på köttet är grisfötter något för dig!
I samarbete med: Cecilia Folkesson
Du behöver
- 8 st
grisfötter
Till varje liter kokvatten- 5 tsk
salt
- 5 st
vitpepparkorn
- 5 st
kryddpepparkorn
- 1 st
lagerblad
Griljering- 0,75 dl
grovkornig senap
- 2 msk
honung
- 0,5 msk
soja
- 0,5 tsk
kanel
Ströbröd
Gör så här
- Skölj av grisfötterna och lägg i en kastrull, fyll på med vatten så att de täcks och koka upp.
- Häll bort vattnet, fyll på nytt och tillsätt salt, pepparkorn och lagerblad. Koka upp och låt sjuda under i 3 till 4 timmar.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Ta bort svålen från grisfötterna och lägg dem på en plåt.
- Blanda ihop alla ingredienser till griljeringen förutom ströbrödet.
- Bred eller pensla griljeringen på grisfötterna.
- Gratinera i ugnen i ca 15 minuter. Strö på lite ströbröd efter halva tiden.