˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil
˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil

Biff stroganoff

En mustig köttgryta som sägs ha fått sitt namn efter den ryske gourmanden greve Stroganov. Eftersom greven saknade tänder bad han kocken att skära köttet i små, fina bitar – vips så var en middagsklassiker född! Med färdigstrimlat nötkött är det en perfekt rätt när du har ont om tid men vill äta gott.

I samarbete med: Cecilia Folkesson

40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g

    strimlat nötkött

  • 1 st

    gul lök

  • smör

  • Salt & nymald svartpeppar

  • 2 msk

    tomatpuré

  • 2 tsk

    dijonsenap

  • 1 tsk

    paprikapulver

  • 2 dl

    creme fraiche

  • 1 dl

    vatten


  • Till servering:
  • Storbladig persilja

  • Creme fraiche

  • Saltgurka

  • 4 portioner

    ris

Gör så här

  1. Skala och hacka löken.
  2. Salta och peppra köttet och fräs i smör tills det fått fin färg. (Stek gärna i omgångar.)
  3. I med den hackade löken och stek ihop med köttet tills löken blivit mjuk.
  4. Rör i tomatpuré, senap, paprikapulver, creme fraiche och vatten.
  5. Koka upp och låt puttra i ca 5 minuter.
  6. Toppa med hackad persilja, servera med ris, en klick creme fraiche och saltgurka.
DU KANKSE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV