Fårikål

En värmande höstgryta som får puttra tills fårköttet blir riktigt, riktigt mört. Kombinationen av rustika kryddningar och långkok gör att smakerna i råvarorna får utvecklas till något utöver det vanliga.

I samarbete med: Cecilia Folkesson

150 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 kg

    fårlägg eller lammbog

  • 1 st

    litet vitkålshuvud

  • 0,5 st

    savoykål

  • 8 st

    kryddpepparkorn

  • 8 st

    vitpepparkorn

  • 2 tsk

    salt


  • Till servering:
  • Storbladig persilja

  • 4 portioner

    mandelpotatis

Gör så här

  1. Tärna och bryn köttet runt om.
  2. Lägg köttet i en stor gryta, täck köttet med vatten och låt koka upp.
  3. Skumma av.
  4. Lägg i klyftad vitkål, pepparkorn och lagerblad och salta.
  5. Låt koka på svag värme under lock i ca 2 timmar. Köttet ska vara mört.
  6. När det är ca 30 minuter kvar, lägg i strimlad savoykål.
  7. Servera i djupa fat tillsammans med mandelpotatis och toppa med storbladig persilja.
DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV