Brisket på surdegsbröd

Supergod och matig macka med ugnsbakad brisket som rubbas med kryddor och grill. Servera i grillat / smörstekt surdegsbröd med en pepparrotscreme samt valfria tillbehör. Passar bra både som huvudrätt eller mellanmål.

I samarbete med: Cecilia Folkesson

360 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st

    brisket (ca 1 500 g)

  • Salt och nymald svartpeppar


  • Rub
  • 1 msk

    flingsalt

  • 1 msk

    paprikapulver

  • 1 msk

    svartpeppar

  • 2 tsk

    chilipulver

  • 2 tsk

    vitlökspulver

  • 1 tsk

    cayennepeppar

  • 1 tsk

    råsocker


  • Pepparrotscremé
  • 2 dl

    cremè fraiche

  • 4 msk

    riven färsk pepparrot

  • Salt & nymalen svartpeppar


  • Tillbehör
  • Surdegsbröd

  • Salladsblad

  • Tomat

  • Picklad rödlök

  • Avokado

  • Pepparrotscreme

Gör så här

  1. Salta och peppra köttet (cirka 1 tsk salt per kilo kött).
  2. Lägg köttet på en plåt och ugnsbaka i 90° tills den tjockaste delen når en innertemperatur på 85–90°.
  3. Gnid in kryddblandningen på köttet och grilla (eller stek) snabbt så du får en fin och krispig yta.
  4. Skär upp köttet i skivor.
  5. Grilla skivor av surdegsbröd och fyll med kött och tillbehör.
DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV