Vietnamesisk bowl

Denna supergoda vietnamesiskt inspirerade bowl lagad på grillbitar/lyxgryt bygger du enkelt upp i en stor, snygg skål till varje person och passar lika bra till vardags som fest!

I samarbete med: Cecilia Folkesson

30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g

    grillbitar / lyxgryt


  • Marinad
  • 2 msk

    färsk ingefära

  • 3 st

    klyftor vitlök

  • 2 msk

    sesamolja

  • 2 msk

    japansk soya

  • 0,5 tsk

    chiliflingor

  • Sesamfrön


  • Tillbehör
  • Picklad rödlök

  • Böngroddar

  • Färsk mynta

  • Sockerärtor

  • Edamamebönor

  • Finstrimlad morot

  • Glasnudlar

  • Sriracha-majonnäs

Gör så här

  1. Strimla köttet.
  2. Blanda ihop ingefära, pressad vitlök, sesamolja, soja och chiliflingor.
  3. Låt köttet ligga i marinaden minst några timmar.
  4. Woka köttet tills det fått fin färg.
  5. Gör iordning skålar med tillbehören, lägg på köttet och toppa med sesamfrön och sriracha-majonnäs.
DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV