Grillad fransyska med fransk potatissallad

Utmana grillsommarens flintastek med ett mer smakrikt, gräsuppfött alternativ! I detta recept marineras skivor av fransyska i en ljuvlig klassisk marinad med balsamvinäger, syran bryter ner köttets proteiner och gör det mörare. Serveras med en fransk potatissallad. 

I samarbete med: Cecilia Folkesson

45 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 700 g

    fransyska (Alternativ - högrev eller flapsteak)


  • Marinad
  • 0,5 dl

    olivolja

  • 0,5 dl

    balsamvinäger

  • 2 msk

    flytande honung

  • 1 tsk

    salt

  • 1 krm

    svartpeppar

  • 3 st

    vitlöksklyftor

  • Färsk timjan


  • Fransk potatissallad
  • 1 kg

    färskpotatis eller delikatesspotatis

  • 1 st

    rödlök

  • 1 st

    knippe gräslök

  • 1 st

    kruka persilja

  • 2 msk

    kapris

  • 65 g

    färsk spenat

  • 3 tsk

    dijonsenap

  • 0,5 dl

    olivolja

  • 1,5 msk

    äppelcidervinäger

  • 0,5 tsk

    salt

  • 1 krm

    svartpeppar

Gör så här

  1. Börja med marinaden. Hacka timjan och blanda ihop med resten av ingredienserna.
  2. Skär fransyskan tvärs över fibrerna till centimetertjocka skivor.
  3. Marinera köttet några timmar – gärna över natten.
  4. På serveringsdagen; börja med att tvätta och koka potatisen.
  5. Skiva rödlöken tunt och hacka gräslök och persilja.
  6. Blanda ihop rödlök, gräslök, persilja och kapris i en stor skål.
  7. Rör ihop och olivolja, äppelcidervinäger, dijonsenap, salt och peppar, häll över i den stora skålen.
  8. Dela potatisen i mindre bitar om du vill och blanda ihop allt. Låt stå och dra i kylen och blanda i spenaten precis innan servering.
  9. Grilla köttet några minuter på varje sida och skär upp i skivor precis innan servering.
DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV