˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil
˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil

Grillad entrecôte med mango- och rabarbersalsa

Detta är en härligt somrig rätt att bjuda sina vänner och bekanta på. Salsan passar lika bra till kyckling som till nötkött.
30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 800 g

    skivad entrecôte

  • Salt och svartpeppar


  • Mango- och rabarbersalsa
  • 2 st

    mogna mangofrukter

  • 1 st

    rabarberstjälk

  • 1 st

    röd chili

  • 1 st

    liten rödlök

  • Skal och saft från 1 lime

  • 10 st

    körsbärstomater

  • 1 st

    kruka färsk koriander

  • 0,5 dl

    olivolja

Gör så här

  1. Skala mangon och skär den i bitar.
  2. Skala rabarbern, gör tre snitt rakt igenom i längdriktningen och skär sedan i tunna skivor så får du finhackad rabarber.
  3. Rensa chilin från frön och hacka fint.
  4. Finhacka rödlöken och dela körsbärstomaterna.
  5. Blanda mango, rabarber, chili, rödlök och tomater i en skål.
  6. Tvätta limen och riv ned zesten (det yttersta gröna av skalet) ned i skålen. Dela limen och pressa ned saften. Häll över oljan och klipp ned all koriander i salsan. Vänd runt.
  7. Grilla entrecôten till önskad stekgrad och servera tillsammans med salsan och en grön sallad.
  8. Klart att avnjutas!
DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV