Gruvkorvspanna

Superhärlig och enkel panna gjord på vår Gruvkorv serveras med svartris och senapssås!

I samarbete med: Cecilia Folkesson

30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st

    gruvkorv (500 g)

  • 2 st

    schalottenlökar

  • 2 st

    klyftor vitlök

  • Smör/olja att steka i

  • 1 pkt

    grönkål

  • 1 pkt

    cocktailtomater

  • 1 pkt

    limabönor

  • 1 tsk

    äppelcidervinäger

  • Salt + nymald svartpeppar


  • Senapssås
  • 2 dl

    creme fraiche

  • 3 msk

    stark senap

  • Salt & nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Koka svartris, quinoa eller mathavre.
  2. Skölj och sila bönorna. (Du kan använda de bönor du gillar/har hemma.)
  3. Skär Gruvkorven i bitar och stek i smör eller olja tills de fått lite färg. Ta ur korven ur stekpannan.
  4. Finhacka lök och vitlök och fräs i smör/olja, i med grönkålen och slå på en skvätt äppelcidervinäger. Stek tills kålen blivit mjuk.
  5. I med korven, tomater och bönor i stekpannan, stek tills allt blivit varmt.
  6. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
  7. Rör ihop senapssåsen.
DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV