˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil
˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil

Köttbullar i tomatsås

Dessa ekologiska köttbullar i tomatsås är gjorda på nötfärs och serverade med quinoa – en ört som är naturligt glutenfri. Vill man göra detta recept ännu mer barnvänligt kan man såklart byta ut quinoan mot bönpasta eller mos på till exempel sötpotatis eller blomkål. Underbart gott!

I samarbete med: Cecilia Folkesson

45 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g

    nötfärs

  • 1 st

    ägg

  • 1 st

    gul lök

  • 1 st

    knippe storbladig persilja

  • salt & nymald svartpeppar


  • Tomatsås
  • 2 st

    klyftor vitlök

  • 2 msk

    tomatpuré

  • 1 pkt

    passerade tomater

  • 0,5 dl

    rödvin (eller 0,5 msk äppelcidervinäger)

  • 1 st

    citron

  • Salt & nymald svartpeppar

  • 0,5

    kanel

  • 1 pkt

    fetaost

  • Sötmandel och persilja till servering

Gör så här

  1. Finhacka den gula löken och blanda ihop med köttfärs, ägg, salt och peppar.
  2. Hacka persiljan och blanda i smeten.
  3. Forma åtta stora köttbullar.
  4. Stek i smör tills de fått en fin yta.
  5. Tillsätt tomatpurén och vitlöken i stekpannan med köttbullarna och fräs upp lite snabbt.
  6. Slå på passerade tomater, rödvin/äppelcidervinäger och riv i citronzest (yttersta skalet från citronen). Salta och peppra och smaka av med kanel.
  7. Låt puttra under lock tills köttbullarna är klara.
  8. Smula i fetaost och toppa med hackad sötmandel och persilja.
  9. Servera med: Kokt vit quinoa med persilja, olivolja, citron salt och peppar samt lättkokt broccoli eller sparrisbroccoli.
DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV