Köttbullar i tomatsås
Dessa ekologiska köttbullar i tomatsås är gjorda på nötfärs och serverade med quinoa – en ört som är naturligt glutenfri. Vill man göra detta recept ännu mer barnvänligt kan man såklart byta ut quinoan mot bönpasta eller mos på till exempel sötpotatis eller blomkål. Underbart gott!
I samarbete med: Cecilia Folkesson
Du behöver
- 1 pkt
passerade tomater
- 0,5 dl
rödvin (eller 0,5 msk äppelcidervinäger)
- 1 st
citron
Salt & nymald svartpeppar
- 0,5
kanel
- 1 pkt
fetaost
Sötmandel och persilja till servering
Gör så här
- Finhacka den gula löken och blanda ihop med köttfärs, ägg, salt och peppar.
- Hacka persiljan och blanda i smeten.
- Forma åtta stora köttbullar.
- Stek i smör tills de fått en fin yta.
- Tillsätt tomatpurén och vitlöken i stekpannan med köttbullarna och fräs upp lite snabbt.
- Slå på passerade tomater, rödvin/äppelcidervinäger och riv i citronzest (yttersta skalet från citronen). Salta och peppra och smaka av med kanel.
- Låt puttra under lock tills köttbullarna är klara.
- Smula i fetaost och toppa med hackad sötmandel och persilja.
- Servera med: Kokt vit quinoa med persilja, olivolja, citron salt och peppar samt lättkokt broccoli eller sparrisbroccoli.