˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil
˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil

Köttbullar i tomatsås

Ekologiska köttbullar i tomatsås serverade med quinoa – en ört som är naturligt glutenfri. Välj den färs du föredrar, vi har en sort för alla smaker i vårt sortiment. Vill man göra receptet ännu mer barnvänligt kan man såklart byta ut quinoan mot bönpasta eller mos på till exempel sötpotatis eller blomkål. Underbart gott!

I samarbete med: Cecilia Folkesson

45 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g

    Köttfärs (exempelvis blandfärsnötfärs 15% eller nötfärs 20%)

  • 1 st

    ägg

  • 1 st

    gul lök

  • 1 st

    knippe storbladig persilja

  • salt & nymald svartpeppar


  • Tomatsås
  • 2 st

    klyftor vitlök

  • 2 msk

    tomatpuré

  • 1 pkt

    passerade tomater

  • 0,5 dl

    rödvin (eller 0,5 msk äppelcidervinäger)

  • 1 st

    citron

  • Salt & nymald svartpeppar

  • 0,5

    kanel

  • 1 pkt

    fetaost

  • Sötmandel och persilja till servering

Gör så här

  1. Finhacka den gula löken och blanda ihop med köttfärs, ägg, salt och peppar.
  2. Hacka persiljan och blanda i smeten.
  3. Forma åtta stora köttbullar.
  4. Stek i smör tills de fått en fin yta.
  5. Tillsätt tomatpurén och vitlöken i stekpannan med köttbullarna och fräs upp lite snabbt.
  6. Slå på passerade tomater, rödvin/äppelcidervinäger och riv i citronzest (yttersta skalet från citronen). Salta och peppra och smaka av med kanel.
  7. Låt puttra under lock tills köttbullarna är klara.
  8. Smula i fetaost och toppa med hackad sötmandel och persilja.
  9. Servera med: Kokt vit quinoa med persilja, olivolja, citron salt och peppar samt lättkokt broccoli eller sparrisbroccoli.
DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV