˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil
˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil

Matjesillsröra med brynt smör och löjrom

Detta är en variant på den klassiska rätten gubbröra, fast serveras i glas och med lite andra tillbehör. Passar lika bra på buffén som till förrätt.
20 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 2 st

    filéer matjesill

  • 4 st

    kokta potatisar, gärna färskpotatis

  • 2 st

    hårdkokta ägg

  • 1 st

    färsk, gul lök 

  • 1 st

    knippe gräslök

  • 50 g

    smör

  • 2 msk

    löjrom

  • ev. salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Dela ägg, potatis och matjesill i lika stora bitar.
  2. Hacka lök och gräslök fint och blanda allt i en bunke med lite av matjesillspadet.
  3. Bryn smöret i en kastrull. Var försiktig så att det inte bränns.
  4. Lägg sillröran i ett glas och toppa med en klick löjrom.
  5. Precis innan servering, häll över en sked brynt smör och toppa med några gräslöksstrån.
  6. Klart att avnjutas!
DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV