Glutenfri griljerad julskinka med ingefära

Denna julskinka är gjord på ekologiskt hängmörat griskött. Eftersom julskinkan inte innehåller nitrit är får köttet en lite gråaktig ton efter tillagning – vilket är helt naturligt för kött. Receptet är dessutom helt glutenfri. Det blir inte mycket bättre än så!

I samarbete med: Cecilia Folkesson

70 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 900 g

    rimmad julskinka (nitritfri)

  • 0,5 dl

    senap

  • 1 msk

    honung

  • 1 st

    äggula

  • 1,5 cm

    färsk ingefära

  • Maizena

  • Pofiber

Gör så här

  1. Riv ingefäran fint och blanda ihop med senap, honung och äggula.
  2. Koka julskinkan, ca 60 minuter per kilo.
  3. Klipp av nätet och låt skinkan kallna.
  4. Sätt ugnen på 225°.
  5. Torka av skinkan med hushållspapper och sikta över maizenamjöl (då stannar griljeringen bättre kvar på skinkan).
  6. Lägg skinkan på bakplåtspapper, bred på griljeringen och strö över pofiber. (Du kan även använda mandelmjöl) Jag stack i lite nejlikor i skinkan också.
  7. In i ugnen i 15–20 minuter.
DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV