Grillad grisbog med fransk potatissallad

Skivad grisbog är en smakrik detalj som är fantastiskt bra detalj att grilla. Marinera de färdiga skivorna i valfri marinad och grilla, servera med en god franska potatissallad. Dessutom så går både köttet och potatissalladen förbereda inför kvällen innan ni åker och väg och badar.

40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g

    skivad grisbog

  • Snabb sommarmarinad


  • Fransk potatissallad
  • 800 g

    potatis

  • 3 st

    schalottenlökar

  • 0,5 dl

    hackad dill och persilja

  • 2 msk

    kapris


  • Salladssås
  • 1 msk

    vinäger

  • 2 tsk

    fransk senap

  • 0,5 tsk

    salt

  • Svartpeppar

  • 1 krm

    socker

  • 3 msk

    raps- eller olivolja

  • 1 msk

    vatten


  • Servera med
  • Säsongens sallad

Gör så här

  1. Marinera köttet i valfri marinad i minst 1 timme innan köttet skall grillas. Om inte bogen är skivad från början så skiva i 1-2 cm tjocka skivor innan de läggs i marinaden.
  2. Skala och koka potatisen i saltat vatten.
  3. Skala, hacka eller skiva löken.
  4. Sås: Blanda alla ingredienserna till såsen.
  5. Skiva den varma potatisen och lägg den i en skål, varvad med schalottenlök och kryddgrönt.
  6. Häll över salladssåsen och lyft potatisen så att alla skivor blir fuktade av såsen. Låt salladen stå ca 1 tim i kylskåpet och ta smak.
  7. Precis innan serveringen så strö över kapris och servera potatissalladen till grillade grisbogen.
DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV