Grillad grisbog med fransk potatissallad
Skivad grisbog är en smakrik detalj som är fantastiskt bra detalj att grilla. Marinera de färdiga skivorna i valfri marinad och grilla, servera med en god franska potatissallad. Dessutom så går både köttet och potatissalladen förbereda kvällen innan er grillkväll.
Du behöver
- 600 g
skivad grisbog
Snabb sommarmarinad
Fransk potatissallad- 800 g
potatis
- 3 st
schalottenlökar
- 0,5 dl
hackad dill och persilja
- 2 msk
kapris
Salladssås- 1 msk
vinäger
- 2 tsk
fransk senap
- 0,5 tsk
salt
Svartpeppar
- 1 krm
socker
- 3 msk
raps- eller olivolja
- 1 msk
vatten
Servera medSäsongens sallad
Gör så här
- Marinera köttet i valfri marinad i minst 1 timme innan köttet skall grillas. Om inte bogen är skivad från början så skiva i 1-2 cm tjocka skivor innan de läggs i marinaden.
- Skala och koka potatisen i saltat vatten.
- Skala, hacka eller skiva löken.
- Sås: Blanda alla ingredienserna till såsen.
- Skiva den varma potatisen och lägg den i en skål, varvad med schalottenlök och kryddgrönt.
- Häll över salladssåsen och lyft potatisen så att alla skivor blir fuktade av såsen. Låt salladen stå ca 1 tim i kylskåpet och ta smak.
- Precis innan serveringen så strö över kapris och servera potatissalladen till grillade grisbogen.