˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil
˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil

Revben med honung- och julmustglaze

Saftiga, tjocka revben, kryddade med julens smaker. Glazen innehåller julmust och honung vilket skapar en härligt karamelliserad yta på köttet – ett lite sötare inslag bland julbordets salta och gräddiga rätter! Förutom mört kött som faller av benen får du i detta recept även en superkrispig svål på köpet.

210 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 1,5 kg

    tjocka revben med svål

  • 2 tsk

    salt

  • 1

    klyftad gul lök

  • 3

    krossade vitlöksklyftor

  • 1

    morot i grova bitar

  • 5

    hela svartpepparkorn

  • 2

    lagerblad


  • Honungs- och julmustglaze
  • 3 dl

    julmust

  • 0,75 dl

    honung

  • 0,75 dl

    japansk soja

  • 2 msk

    balsamvinäger

  • 3 msk

    färskriven ingefära

  • 2 st

    stjärnanis

  • 4 st

    hela nejlikor

  • 1 st

    kanelstång

  • 1,5 tsk

    malen vitpeppar

Gör så här

  1. Snitta svålen i rutmönster med cirka 5–7 mm mellan snitten.
  2. Lägg revbenen i en rymlig gryta med svålen nedåt. Se till att svålen ligger helt under vatten.
  3. Tillsätt lök, vitlök, morot, salt, lagerblad och svartpeppar.
  4. Sjud på låg värme tills revbenen når en innertemperatur på 70°C (cirka 2–2,5 timmar). Håll koll så att det inte stormkokar.
  5. Ta upp och låt rinna av. (Vill du kan du ställa dem i kylen och fortsätta nästa dag.)
  6. Koka ihop alla glazens ingredienser i en kastrull.
  7. Reducera på medelvärme 12–18 min tills den tjocknar något.
  8. Smaka av. Mer syra? Häll i en skvätt balsamvinäger. Mer sötma? Lägg i honung. Mer julsmaker? Addera mer kanel/nejlika/stjärnanis.
  9. Sätt ugnen på 225°C.
  10. Lägg revbenen med svålen uppåt.
  11. Pensla ett tunt lager glaze, sätt in i ugnen i 8 minuter.
  12. Pensla ytterligare ett tunt lager och sätt in i ugnen i 8 minuter.
  13. Ta ut revbenen och sätt ugnen på grill.
  14. Pensla ett tredje, tunt lager och ställ in i ugnen 2–4 minuter. Detta steg är kritiskt och är du inte uppmärksam kan den superkrispiga svålen snabbt förvandlas till en bränd yta!
DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV