˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil
˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil

Orange pork

Smakrikt fläskkött i en god apelsinsås där sött och salt är i perfekt balans. Det går snabbt att laga och är en stor favorit hos både stora som små!

4 minuter
5 portioner

Du behöver

  • 500 g

    strimlat fläskkött

  • 4 st

    ekologiska apelsiner

  • 2 st

    vitlöksklyftor

  • 3 – 4 cm färsk ingefära (motsvarar 2 – 3 msk riven)

  • 1 dl

    japansk soja

  • 0,5 dl

    honung

  • 2 msk

    maizena

  • 3 tsk

    paprikapulver

  • Salt

  • Svartpeppar

  • 1 msk

    olja att steka i

  • 2 tsk

    chiliflakes

  • 4 portioner

    jasminris

  • 2 st

    salladslökar

  • 1 msk

    rostade sesamfrön

  • Färsk koriander

  • Extra chiliflakes

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning och låt stå kvar på låg värme så det blir lite klibbigt.
  2. Riv skalet från en av apelsinerna och lägg i en skål. Pressa saften ur alla fyra och häll. en annan skål.
  3. Riv vitlök och ingefära fint och lägg i samma skål som apelsinzestet.
  4. Blanda ihop soja och honung i ytterligare en skål.
  5. Rör ut maizena i kallt vatten.
  6. Krydda fläskköttet med paprikapulver, salt och peppar. Stek i lite olja tills gyllene. Lägg köttet på en tallrik.
  7. Hetta upp en skvätt olja i stekpannan och fräs ingefäran, vitlöken och apelsinzestet ihop med chiliflakes i 1–2 minuter.
  8. Häll i apelsinjuicen och soja-honungsblandningen. Låt koka upp tills det börjar tjockna.
  9. Tillsätt maizenablandningen och rör om tills såsen blir klibbig.
  10. Lägg tillbaka köttet i stekpannan och låt det koka upp snabbt i såsen.
  11. Servera med ris, toppa med salladslök, sesamfrön, färsk koriander och ev. extra chiliflakes.
DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV