˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil
˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil

Pärs salsicciapasta

Kanske världens mest finslipade recept på salsicciapasta?! Vår försäljningschef Pär har genom åren bemästrat konsten att göra en riktigt mustig och smakrik salsicciapasta och grunden för en smakupplevelse utöver det vanliga är förstås vår saftiga salsicciafärs.

90 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 3 st

    schalottenlökar

  • 1 st

    färsk fänkål

  • 1 st

    morötter

  • 2 st

    vitlöksklyftor

  • Stekfett (ister, smör eller olja)

  • 500 g

    salsicciafärs

  • 2 tsk

    fänkålsfrön

  • 2 msk

    tomatpuré

  • 2 dl

    vitt vin

  • 1 tsk

    torkad oregano

  • 0,5 – 2 tsk chiliflakes (efter smak)

  • Några kvistar färsk timjan

  • 400 g

    passerade tomater

  • 2 dl

    syrad grädde

  • Salt

  • Nymald svartpeppar

  • 500 g

    pasta (rigatoni är en sort som fångar upp såsen fint)


  • Till servering
  • Hammarost

  • Hackad bladpersilja

  • Ljust lantbröd eller surdegsbröd

Gör så här

  1. Finhacka schalottenlökarna.
  2. Skär bort det gröna på fänkålen och en bit av botten. Strimla resten fint med mandolin.
  3. Skiva morötterna till halvmånar.
  4. Skala och finhacka vitlökslyftorna.
  5. Hetta upp stekfettet i en stekgryta.
  6. Stek salsicciafärsen på mediumhög värme och hacka upp färsen grovt med en ballongvisp.
  7. Mortla fänkålsfröna och häll i i färsen tillsammans med tomatpurén.
  8. Lägg i vitlöken och låt fräsa ihop ett par minuter. TIPS! Skär bort det gröna i mitten av vitlöksklyftorna så tar du bort udden av styrkan på vitlöken, och får en mer angenäm vitlökssmak.
  9. Lägg i morot, strimlad fänkål, schalottenlök, torkad oregano och en nypa chiliflakes i grytan.
  10. Stek tills löken och fänkålen mjuknat och blivit glansig.
  11. Klipp i färsk timjan och häll på passerade tomater.
  12. Häll i den syrade grädden och vinet. Smaka av med salt & nymald svartpeppar.
  13. Blanda om och låt puttra utan lock i 30 minuter så att lite av vätskan reduceras.
  14. Koka pastan al dente (glöm inte att salta pastavattnet rikligt). Häll i pastan tillsammans med cirka 1 dl av pastavattnet i grytan och låt koka ihop tills pastan känns klar.
  15. Toppa med finriven Hammarost tills du skäms och hackad persilja. Servera till ett nybakat bröd, fräsch capresesallad och matcha med rött vin i glaset!
DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV