Rostade sötpotatisklyftor med mojo rojo-dipp

Dessa sötpotatisklyftor är supergoda som tilltugg precis som de är eller som tillbehör till grillat kött. Mojo rojo är en sås som är vanlig till kött i Spanien och i detta recept har vi smaksatt den med paprika, spiskummin och lime.
40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st

    sötpotatis

  • olivolja

  • salt

  • paprikapulver


  • Mojo rojo
  • 1 st

    helt ägg

  • 1 st

    rostad röd paprika

  • 2 st

    vitlöksklyftor

  • saft och skal från 1 lime

  • 2 dl

    mild olja

  • salt och spiskummin

  • ev. hackad koriander och cayennepeppar att smaksätta med

Gör så här

  1. sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skrubba skalet på sötpotatisen och skär dem i större klyftor. Lägg dem med skinnsidan ner på en plåt och ringla olivolja över. Strö lite salt och paprikapulver över och sätt in dem i ugnen tills de fått fin färg och är mjuka.
  3. Lägg ägget, grillad paprika, vitlök, skal och saft från limen, salt, peppar och spiskummin i en smal bunke med höga kanter. En sådan skål som brukar följa med när man köper en stavmixer. Häll på oljan och börja att mixa längst ner med en stavmixer, dra försiktigt mixern uppåt så att mojo rojo'n inte skär sig.
  4. Smaka eventuellt av med cayennepeppar och hackad koriander.
  5. Klart att servera!
DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV