Grekisk sallad med rostad paprika
Denna sallad är gudomligt god och är en lite matigare variant som passar utmärkt till en kall stek på påskbuffén eller till grillat kött en ljummen vår- eller sommarkväll.
Du behöver
- 6 st
paprikor i olika färger
- 2 msk
olivolja av god kvalitet
- 1 st
påse ruccola
- 150 g
fetaost
Gör så här
- Dela paprikorna på hälften, ta bort kärnhuset och lägg dem på en plåt med skalet uppåt. Sätt ugnen på 250 grader och häll lite olivolja över paprikorna. Grilla paprikorna i ugnen tills de fått bra med färg, låt svalna innan du skalar bort skalet från dem då det lätt kan uppfattar som segt. Det är lättast att göra detta när paprikorna fortfarande är lite varma.
- Lägg salladen i botten på ett fat, sedan strimlad rödlök, oliver, paprikor, fetaost, bönor, basilikablad och avsluta med att ringla lite olivolja över.
- Klart att servera!