Örtöverbakat innanlår
En saftig stek under ett krispigt örttäcke är det få som kan motstå. Passar utmärkt till påskmiddagen, studentfesten eller kanske på söndagsmiddagen med familjen.
Du behöver
- 700 g
innanlår
salt och svartpeppar
- 1 dl
ströbröd
- 0,5 st
kruka basilika
- 2 msk
olivolja
- 2 st
vitlöksklyftor
- 1 st
helt ägg
Gör så här
- Tag fram köttet i god tid innan det ska tillagas.
- Bryn innanlåret i lite smör i en panna och lägg i en ugnsfast form.
- Sätt ugnen på 80 grader.
- Blanda ströbröd, vitlök, olja, ägg, basilika och salt i en hög skål och mixa till en jämn smet.
- Lägg på ett jämnt lager ovanpå steken och ställ in i ugnen.
- När steken har en innertemperatur på ca 55 grader, det tar ca 1-1,5 timma, så höj temperaturen till 200 grader och sätt på grillelementet på ugnen. Stek innanlåret i ugnen tills det fått fin färg, tag ut steken och låt den vila 5-10 minuter innan ni skär upp den.
- Steken går också fint att servera kall dagen efter tillsammans med en god sallad.