˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil
˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil

Örtöverbakat innanlår

En saftig stek under ett krispigt örttäcke är det få som kan motstå. Passar utmärkt till påskmiddagen, studentfesten eller kanske på söndagsmiddagen med familjen.
120 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 700 g

    innanlår

  • salt och svartpeppar

  • 1 dl

    ströbröd

  • 0,5 st

    kruka basilika

  • 2 msk

    olivolja

  • 2 st

    vitlöksklyftor

  • 1 st

    helt ägg

Gör så här

  1. Tag fram köttet i god tid innan det ska tillagas.
  2. Bryn innanlåret i lite smör i en panna och lägg i en ugnsfast form.
  3. Sätt ugnen på 80 grader.
  4. Blanda ströbröd, vitlök, olja, ägg, basilika och salt i en hög skål och mixa till en jämn smet.
  5. Lägg på ett jämnt lager ovanpå steken och ställ in i ugnen.
  6. När steken har en innertemperatur på ca 55 grader, det tar ca 1-1,5 timma, så höj temperaturen till 200 grader och sätt på grillelementet på ugnen. Stek innanlåret i ugnen tills det fått fin färg, tag ut steken och låt den vila 5-10 minuter innan ni skär upp den.
  7. Steken går också fint att servera kall dagen efter tillsammans med en god sallad.
DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV