Biff Greta
En riktig klassiker som även kallas för biff special. Rätten sägs ha uppfunnits på stadshotellet i Karlstad men påminde då mer om en omelett än den senapsstuvade rätten vi gör idag.
Du behöver
- 2 st
äggulor
Salt och svartpeppar
- 1 st
Kruka persilja
Gör så här
- Tärna köttet i drygt centimeterstora bitar.
- Skala och hacka löken fint och skala och skär potatisarna i centimeterstora tärningar.
- Koka potatistärningarna i lättsaltat vatten några minuter. Slå potatisen i durkslag och låt rinna av väl.
- Stek sedan potatisen färdigt i smör i en stekpanna.
- Blanda senap, äggulor, lök och köttärningar i en bunke.
- Hetta upp en stekpanna ordentligt, smält en klick smör i pannan och stek köttblandningen hastigt, ungefär som en omelett.
- Salta och peppra.
- Lägg upp potatis på ena halvan av ett uppläggningsfat eller tallrikar och kött på den andra. Strö hackad persilja över och servera genast.