Köttbullar med vitkålsmos
        
          Detta recept helt klart barnens favoritrecept men passar natuligtvis även de stora i familjen, en vardagsklassiker helt enkelt!
I samarbete med: Cecilia Folkesson
         
        
        
        
          Du behöver
- 500 g nötfärs 
- 1 st liten gul lök 
- 1 st ägg 
- 1 tsk dijonsenap 
- Salt & peppar 
 Vitkålsmos
- 1 st litet vitkålshuvud 
- Smör / Ghee 
- Salt 
- Vitpeppar 
 
        
          Gör så här
          
- Börja med att hyvla gurkan i tunna skivor.
- Värm sedan upp vattnet och upp sötningen och blanda ihop med ättikan och saltet.
 Låt ättikslagen svalna.
- Blanda gurkan och persiljan i en skål och slå över vätskan och ställ in i kylen.
- Därefter hacka löken fint och blanda ihop med resten av ingredienserna till köttbullarna.
 
- Låt stå en stund och rulla sen små köttbullar och stek i smör eller ghee.
- Skär sedan vitkålen i tärningar och koka i saltat vatten tills kålen mjukat, cirka 10 minuter.
- Mixa kålen med stavmixer eller i matberedare till önskad konsistens tillsammans med en rejäl klick smör / ghee, salt och vitpeppar (och en klick Crème Fraiche om man vill).