˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.3 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil
˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.3 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil

Lammfärsjärpar med fetaost och smakrikt bondbönfräs

Detta recept är perfekt till någon av påskens middagar med järpar gjorda på lammfärs som serveras med en smakrik fräst bondbönesallad.

45 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g

    lammfärs eller fårfärs

  • 150 g

    fetaost

  • salt och svartpeppar

  • 1 st

    stor sötpotatis

  • 3 st

    morötter

  • 200 g

    frysta men tinade bondbönor

  • 200 g

    kokta kidneybönor

  • 1 st

    näve färsk babyspenat

  • 1 st

    vitlöksklyfta

  • 1 msk

    olivolja 

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala sötpotatis och morot och skär ner till stora tärningar. Lägg på en plåt med lite olivolja och rosta av i ugnen tills rotfrukterna fått fin färg.
  3. Lägg fårfärsen i en bunke och smula ner fetaosten. Smaksätt med salt och peppar och forma till järpar. Stek järparna tills de är nästintill genomstekta och lägg åt sidan.
  4. Skala bondbönorna och fräs dem tillsammans med kidneybönorna i lite olja och en pressad vitlöksklyfta. Tillsätt en näve färsk bladspenat och häll i de rostade rotfrukterna när spenaten mjuknat lite.
  5. Servera järparna med en klick creme fraiche smaksatt med basilika och eventuellt en grönsallad.
DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV