Sotad råbiff med friterad scharlottenlök, ramslöksmajonnäs och löjrom

Denna råbiff passar utmärkt som förrätt nu till påsk och går bra att förbereda innan den ska serveras.
30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 200 g

    rostasfilé eller innanlår

  • 1 st

    rödlök

  • 1 st

    polkabeta

  • 1 st

    gulbeta

  • 1 msk

    ättika

  • 2 msk

    socker

  • 3 msk

    vatten

  • 1 st

    ägg

  • 1 tsk

    vitvinsvinäger

  • 2 dl

    olja med mild smak

  • 2 msk

    hackad ramslök

  • salt och svartpeppar

  • 2 st

    scharlottenlök

  • 1 st

    ägg

  • 2 msk

    vetemjöl

  • 3 msk

    pankoströbröd

  • 1 st

    kruka krasse

  • 4 msk

    löjrom

  • 4 st

    vaktelägg

Gör så här

  1. Skär köttet i mindre bitar. Värm en grillpanna riktigt varmt och bryn köttet utan varken olja eller smör. Är pannan riktigt varm så kommer inte köttet att fastna. salta och kyl därefter ner köttet i kylskåpet.
  2. Skala rödlök, polkabeta och gulbeta och skär riktigt tunt. Blanda ättika, socker och vatten och tillsätt rödlöken samt betorna. Låt dra i minst en timme.
  3. Skala scharlottenlöken och skär tunna skivor så att ni får fina ringar. Doppa i mjöl, sedan ägg och sist i pankoströbröd. Fritera lökringarna i lite olja och salta efteråt.
  4. Mät upp alla ingredienser till ramslöksmajonnäsen i en hög skål, gärna den som hör till mixerstaven. Stoppa ner stavmixern längst ner i botten och kör på högsta effekt, höj sakta stavmixern upp mot ytan under ca 5 sekunder. Smaksätt med salt och svartpeppar.
  5. Skär råbiffen i små tärningar och lägg i mitten av tallriken, lägg en klick ramslöksmajonnäs på ena sidan och lägg några picklade betor, rödlök och friterade lökringar vid köttet. Klipp lite krasse och strö över, knäck ett vaktelägg och separera äggulan från vitan. Avsluta med några klickar löjrom.
DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV