Flæskesvær med cayennemayonnaise

Finns det något bättre snacks som passar till nästan alla tillfällen? Smakar du på en – är alla slut inom kort!

I samarbete med: Viktor Rahmqvist.

720 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 dl

    ekologisk majonnäs

  • 2 krm

    cayennepeppar

Gör så här

  1. Koka upp rikligt med vatten och låt svålen koka i cirka 15 minuter
  2. Lyft upp svålen och låt den svalna, skär av så mycket fett och kött som möjligt så att bara skinnet är kvar.
  3. Lägg skinnet på ett galler med en långpanna under (det kommer droppa rejält med fett) och låt det torka i ugnen på 65° tills det går att bryta, cirka 10–12 timmar.
  4. Värm rapsoljan i en fritös eller kastrull till ungefär 160°, fritera skinnet i småbitar (storlek mellan frimärke och tändsticksask)
  5. De är färdiga när de har poppat upp rätt rejält, salta dem direkt efter de har kommit upp ur olja så fastnar det bättre.
  6. Blanda majonnäsen och cayennepeppar också att dippa
  7. Låt fläskesvålen svalna och njut!
DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV