Flæskesvær med cayennemayonnaise
Finns det något bättre snacks som passar till nästan alla tillfällen? Smakar du på en – är alla slut inom kort!
I samarbete med: Viktor Rahmqvist.
Du behöver
- 1 dl
ekologisk majonnäs
- 2 krm
cayennepeppar
Gör så här
- Koka upp rikligt med vatten och låt svålen koka i cirka 15 minuter
- Lyft upp svålen och låt den svalna, skär av så mycket fett och kött som möjligt så att bara skinnet är kvar.
- Lägg skinnet på ett galler med en långpanna under (det kommer droppa rejält med fett) och låt det torka i ugnen på 65° tills det går att bryta, cirka 10–12 timmar.
- Värm rapsoljan i en fritös eller kastrull till ungefär 160°, fritera skinnet i småbitar (storlek mellan frimärke och tändsticksask)
- De är färdiga när de har poppat upp rätt rejält, salta dem direkt efter de har kommit upp ur olja så fastnar det bättre.
- Blanda majonnäsen och cayennepeppar också att dippa
- Låt fläskesvålen svalna och njut!