˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil
˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil

Brynt kålrot med lönnsirap, havtorn och bladspenat

Servera till nöt- eller lammkött eller bara som det är med en klick naturell yoghurt!
30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st

    kålrötter

  • 1 msk

    lönnsirap

  • 70 g

    bladspenat

  • 1 dl

    havtornsbär (frysta)

  • 1 dl

    valnötskärnor (går att byta ut mot pumpafrön, om man tillexempel är allergisk)

  • 25 g

    smör

  • Salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Rosta valnötskärnorna i ugnen på 200° tills de börjar få färg. Ta ut och smula sönder dem något när de har svalnat.
  2. Tärna ner kålroten i små tärningar och bryn med smöret i en gjutjärnspanna tills kålroten börjar att bli mjuk. Salta och peppra.
  3. Blanda ner lönnsirapen i havtornsbären och lägg i pannan. Låt koka ihop en stund innan du tar bort pannan från värmen och tillsätter bladspenaten.
DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV