Vår rimmade julskinka

Stilla natt, heliga natt
Allt är frid, stjärnan blid
Skiner på skinkan på fatets bädd
Nitritfri och ekologiskt tillredd
Skinkan till GG är kommen
För oss är en frälsare född

I samarbete med: Viktor Rahmqvist.

90 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 900 g

    julskinka (nitritfri & rimmad)

  • vatten

  • 8 st

    kryddpepparkorn

  • 3 st

    lagerblad


  • Grilljering
  • 0,5 dl

    svensk senap blandad med skånsk senap

  • 1 st

    äggula

  • 1 msk

    strösocker

  • 1 dl

    ströbröd

Gör så här

  1. Lägg skinkan i kokande vatten med pepparkornen plus lagerbladen. Koktiden beräknas cirka 1 timme/kilo. Dra ned värmen så det sjuder och inte kokar. Skumma gärna av när du kokar skinkan så kan du reducera ner avkoket till en fin och klar buljong efteråt. Använd gärna termometer så vet du när skinkan är färdig.
  2. Lyft upp den när den når cirka 65° och låt den svalna under folie.
  3. Vispa ihop ägg, senap och socker till en griljering.
  4. Smeta det över svålen och häll på ströbrödet. Ställ in din julskinka i ugnen, 200° i cirka 5–7 minuter.
DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV