˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil
˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil

Vår rimmade julskinka

Stilla natt, heliga natt
Allt är frid, stjärnan blid
Skiner på skinkan på fatets bädd
Nitritfri och ekologiskt tillredd
Skinkan till GG är kommen
För oss är en frälsare född

90 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st

    äggula

  • 1 msk

    strösocker

  • 1 dl

    ströbröd

Gör så här

  1. Valfritt: Om du vill ha en mindre salt smak på skinkan kan du låta den ligga i kallt vatten i 2–4 timmar innan kokning. Byt vatten efter halva tiden.
  2. Lägg skinkan i kokande vatten med pepparkornen plus lagerbladen. Koktiden beräknas cirka 1 timme/kilo. Dra ned värmen så det sjuder och inte kokar. Skumma gärna av när du kokar skinkan så kan du reducera ner avkoket till en fin och klar buljong efteråt. Använd gärna termometer så vet du när skinkan är färdig.
  3. Lyft upp den när den når cirka 65°.
  4. Byt ut vattnet och låt skinkan svalna i nytt vatten för att dra ut lite av sältan.
  5. Vispa ihop ägg, senap och socker till en griljering.
  6. Smeta det över svålen och häll på ströbrödet. Ställ in din julskinka i ugnen, 200° i cirka 5–7 minuter.
DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV