˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil
˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil

Balsamicosås

En perfekt sås till både lamm och nöt. Passar utmärkt till: entrecôte, ryggbiff, oxfilé eller varför inte som på bilden – en saltbakad lammstek.

30 minuter
5 portioner

Du behöver

  • 3 dl

    hemlagad oxfond

  • 3 dl

    rödvin (alt. rött matlagningsvin)

  • 2 st

    scharlottenlökar

  • 1 st

    morot

  • 1 st

    lagerblad

  • 1 msk

    tomatpuré

  • 1 msk

    balsamicovinäger (av bra kvalitet)

  • 1 msk

    smör

  • Salt och svartpeppar

  • Evenuellt lite farinsocker (kan uteslutas)

Gör så här

  1. Strimla lökarna, skala och skiva ner moroten. Fräs lök och morot i en kastrull i lite av smöret, men spara det mesta av smöret till slutet.
  2. Lägg i tomatpurén och låt fräsa med en stund innan du häller på fond, rödvin och balsamicovinäger. Lägg ner lagerbladet och låt koka tills såsen reducerats till ca halva mängden.
  3. Smaka av med salt och peppar. Vill man ha en lite tjockare sås så går det bra att reda med ca 1 tsk maizena utblandat med Iite vatten. Koka då upp såsen under omrörning tills den tjocknar.
DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV