Kryddiga lövbiffsrullader med äpple och spetskål
Denna rätt är inspirerad av indisk matlagning och blir som allra bäst med starka kryddor. Får du inte tag på garam masala av bra kvalitet så går det utmärkt att använda curry. Sötman från äpplena och mango chutneyn kompletterar kryddorna väldigt bra.
Gör så här
- Strimla kålen och äpplena fint, du behöver inte skala dem. Lägg i en bunke och smaksätt med vinäger, salt och peppar.
- Massera kålen så att den börjar mjukna och tar upp smakerna mer.
- Lägg ut lövbiffen på en skärbräda och lägg en klick av kålfyllningen på varje köttbit.
- Rulla ihop och fäst rulladerna med en tandpetare.
- Finhacka lök, vitlök och paprika och fräs i lite olja i en kastrull.
- När blandningen blivit mjuk: tillsätt kokosgrädde och mango chutney.
- Tärna ner tomaterna och låt koka en stund innan du smakar av med garam masala, salt och peppar. Var inte rädd för att krydda! Såsen behöver smaka mycket för att rulladerna ska ta smak.
- Bryn rulladerna på hög värme så att de får fin färg.
- Sänk värmen och häll i såsen. Låt koka några minuter innan servering, så att smaken går in i köttet.
- Servera med en mangosallad och svart ris.