˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil
˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil

Saltinbakad lammstek marinerad i örter

Denna stek blir fantastiskt saftig och god i och med att man skapar ett smakrikt “täcke” åt den. Vill du inte ha lamm på menyn går det lika bra att göra den på tillexempel fransyska eller rostbiff.
180 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 1,5 kg

    lammstek

  • 4 st

    äggvitor

  • 2 kg

    grovt havssalt

  • 6 st

    vitlöksklyftor

  • 1 st

    kruka färsk timjan

  • 1 st

    kruka färsk rosmarin

  • Svartpeppar (grovmalen)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på ca 150°.
  2. Arbeta ihop äggvita och salt ordentligt, det blir ett bättre slutresultat om det görs ordentligt från början.
  3. Mixa vitlök, örter och peppar i lite olivolja och gnid in steken med örtblandningen. Låt vila minst 3 timmar, helst över natten.
  4. Hetta upp en panna och bryn steken runt om. Lägg sen lite saltblandning i botten på en form och lägg på lammsteken, täck med resterande salt. Sätt in i ugnen och grädda till en innertemperatur på ca 45°, tänk på att steken eftersteker upp till minst 58° tack vare saltet. Ta ut steken och låt vila i cirka 15 minuter innan du slår sönder saltskorpan och skivar upp den saftiga steken.
  5. Servera gärna med en matig sallad!
DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV